In november gingen we op safari in Tarangire National Park. Waar niet alleen veel olifanten maar ook een groot aantal leeuwen schijnen te zitten. Maar al die keren dat wij er zijn geweest, hebben we niets gezien. Tijd voor een nieuwe zoektocht. Hoe onze safari begon, kun je in deel I lezen.  

Na een nacht vol bedrijvigheid rondom onze tent worden we de volgende ochtend gewekt door een vrolijke stem die ons mededeelt dat de douche klaar is. Een verfrissende bucket shower wacht op ons, een typische manier om te douchen in de bush. Eenmaal buiten de tent ziet de omgeving er weer stil en vredig uit. Een kudde zebra’s grazen op zo’n honderd meter van de tent, alsof er niets is gebeurd.

We ontbijten uitgebreid en nemen dan afscheid, waarna we op ons gemak al game drivend richting de gate rijden.

Leeuw tussen twee kills met gieren

Leeuw op jacht

En daar is ‘ie dan! Na bijna vier jaar tevergeefs gezocht  te hebben, ondanks dat ze hun aanwezigheid duidelijk kenbaar hebben gemaakt, spotten we eindelijk onze eerste leeuw in Tarangire! Een jong mannetje drentelt tussen twee vangsten van de afgelopen nacht, waarschijnlijk twee arme buffels, die op zo’n 50 meter van elkaar liggen. Gieren hebben zich al rondom de kills verzameld en zodra de leeuw hen de rug heeft toegekeerd, doen ze zich tegoed aan de karkassen. De leeuw doet verwoede pogingen om de aaseters weg te houden en rent onophoudelijk tussen de twee dode dieren. Helaas steekt de toekijkende jackal geen poot uit en we ontdekken geen andere leeuwen die dit mannetje nog een handje kunnen helpen.

Cheeta met jong op jacht in Tarangire National Park

Cheeta op jacht

Hoewel de safari al tamelijk geslaagd is, staat ons later nog een aangename verrassing te wachten. Ditmaal in de vorm van een cheeta die haar jong ogenschijnlijk een les jagen geeft. Een tijd lang volgen we de twee katten terwijl ze behoedzaam door het gras sluipen, onverstoorbaar gefocust op een nietsvermoedende gazelle. Maar veel meer beweging dan dit zit er helaas niet in.

Ondanks dat we dit weekend de meeste actie dus mislopen, mede omdat het tijdens de nachtelijke uren plaats vindt, ondervinden we nu het levende bewijs dat er inderdaad (veel) leeuwen in Tarangire rondlopen. En olifanten, zebra’s, gnoes, struisvogels, buffels, cheeta’s… Kortom, een paradijs voor de wildliefhebber!

Ons safariweekend in beeld