Eigenlijk zijn we een heel standaard gezin. Man, vrouw, twee kinderen en drie honden. Kortom, huisje, boompje, beestje. Behalve dan dat het huis in Tanzania staat…

Ons Afrika avontuur begon in 2005. Beide nog jong, niets of niemand die ons tegen kon houden om naar het relatief onbekende Oeganda te emigreren. Het was een geweldige tijd waarin we hebben geleerd ons staande te houden in een vreemd land, kennis te maken met een andere cultuur, nieuwe vrienden hebben gemaakt en natuurlijk veel hebben gereisd. Maar ja, aan alles komt een eind… Na bijna 7 jaar besloten we het inmiddels geliefde Afrika te verlaten en ons weer in Nederland te vestigen.

“You can leave Africa
but Africa will never leave you”

Echter, hoe zeer het gezegde “You can leave Africa, but Africa will never leave you” ook voor ons gold, bleek al snel. Precies 2 jaar later stonden we weer klaar om te vertrekken. Terug naar Afrika! Dit keer geen Mukono in Oeganda, maar Arusha in Tanzania. Hetzelfde continent, maar een compleet ander land met een ander klimaat, landschap en taal. En dit keer niet met z’n tweetjes maar met een 1-jarig jongetje en 2-jarige hond.

Expatgezin bij Lake Natron in Tanzania

Inmiddels zijn we 6,5 jaar verder en is er heel wat veranderd. Nieuwsgierig? Lees hier onze blog  en volg ons op Instagram.

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jouw mening en ervaringen, dus laat gerust een reactie achter!