Terug naar Afrika

"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

De neushoorns van Mkomazi National Park… zes jaar later

Het is één van de minst bezochte parken in Noord-Tanzania. En tegelijkertijd ook één van de meest bijzondere. Ondanks dat het op amper drie uur rijden van Arusha ligt, behoort het niet tot de welbekende highlights of must-sees  waar je zeker geweest moet zijn. Toch heeft Mkomazi National Park ons wél weten te betoveren, zes jaar geleden. Hoog tijd dus om weer eens terug te gaan en te zien hoe het met de neushoorns van Tony Fitzjohn gesteld is.

Lees verder

Een klein paradijs dat Pemba Island heet

Het is een jaar geleden sinds corona zijn intrede deed. En nog altijd lijkt het virus niet van plan te zijn om zomaar te verdwijnen. Een jubileum dat we liever niet hadden gevierd. Het is ook een jaar geleden dat we voor de laatste keer familie over hadden uit Nederland. Toen er nog niet van bewust hoe schaars de tijd zou zijn die we daarna nog samen konden doorbrengen. En het is een jaar geleden dat we een nieuw eiland in de Indische Oceaan ontdekten. Mafia Island, met de walvishaaien. Die er normaal gesproken eenvoudig te zien zijn… maar toen even niet.   
Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Inmiddels ligt het beruchte jaar 2020 achter ons. De feestdagen zijn anders dan andere jaren verlopen, ook bij ons. Ditmaal geen bezoek uit Nederland, maar ieder vierde eerste Kerstdag gewoon thuis. Ondanks het gemis van familie maakten we er een mooie dag van, met kalkoen uit eigen tuin, in de hot tub voor de regen schuilen, een wandeling naar onze eigen levende kerststal en een glas wijn bij het vuur.

Lees verder

Kerstgroet vanuit Tanzania

De kerstdagen staan voor de deur en het einde van het meest bizarre jaar ooit is in zicht. De meesten kunnen waarschijnlijk niet wachten om het jaar af te sluiten en met een frisse blijk vooruit te kijken naar de toekomst. Een nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe kansen om dromen waar te maken.

Hopelijk wordt 2021 een mooi jaar voor ons allemaal, volop échte knuffels in plaats van virtuele. En samen warme herinneringen kunnen maken zonder 1,5 meter (of een continent) afstand.

Vanuit Tanzania wensen we jullie fijne kerstdagen toe en een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!

Afgezonderd in het ruige Lake Natron

“Mama, daar is de safariauto!” roept mijn dochter enthousiast. Omringd door onze weekendtassen staan we ’s ochtends vroeg te wachten op de grote Land Rover, die ons een week lang door het noorden van Tanzania zal rijden. Door het onbekende gebied van Lake Natron en Serengeti National Park. Onder het mom van ‘de auto’s moeten blijven rijden’ hebben we besloten dat we er dan maar zelf gebruik van maken. Want toeristen zien we voorlopig toch niet.

Lees verder

« Oudere berichten

© 2022 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑