"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Boer zoekt Vrouw Internationaal

Het zal je vast niet  ontgaan zijn. En ons in Tanzania ook zeker niet. Afgelopen zondag was de aftrap van een nieuwe reeks afleveringen van Boer zoekt Vrouw. En dit keer gaan we weer de grens over!

De eerste keer dat Boer zoekt Vrouw internationaal ging, volgden we het op de voet. Met name de robuuste Boer Wim, die in de schaduw van de Kilimanjaro woonde, niet ver van waar wij ons hetzelfde jaar gevestigd hebben. Inmiddels hebben we ook kennis gemaakt met zijn familie en zijn huis op Simba Farm bezocht. En niet onbelangrijk, Evelyne en hij zijn nog steeds gelukkig samen.

Maar nu de nieuwe boeren. Het voorstelrondje belooft veel goeds voor het komende seizoen!

Ten eerste ontmoeten we Olke, een Friese boer in de Verenigde Staten die met liefde zijn 1400 koeien inruilt voor één vrouw. Niet slecht, als je bedenkt dat je hier al blij mag zijn met één koe en een paar geiten als bruidsschat. Toch is het niet ondenkbaar dat zijn dochters meer brieven zullen krijgen dan hijzelf.

Dan is er Herman, de boer die eigenlijk geen boer wilde worden maar toch zijn ouders naar Frankrijk is gevolgd. Met zijn bakkunsten had hij ook niet misstaan in Heel Holland Bakt. En voor zijn toekomstige vriendin is er ongetwijfeld nog een plekje vrij in de plaatselijke harmonievereniging.

We vliegen naar Canada voor Riks, een gescheiden veehouder die zijn kinderen de opbrengst van twee eieren door de neus boort om Yvon van gekookte eitjes te voorzien. Met hamburger!

Maak kennis met David, een zelfverzekerde boer in spe die grootste plannen heeft voor met vervallen stal in Roemenië. Aan ambitie ontbreekt het hem niet, aangezien hij twee uitdagingen tegelijk aan gaat. En mocht hij niet slagen in de liefde kan hij altijd nog mee doen aan Ik Vertrek.

En ten slotte is er de nu al razend populaire Marc, viskweker uit het Afrikaanse continent. Geen Tanzania maar het even ongerepte Zambia. Met zijn stoere hoed, enigszins mysterieuze uitstraling en schattige flaporen is hij zonder twijfel de aantrekkelijkste boer van deze vijf. Wie ziet zichzelf niet al zitten in dat huis met het prachtige uitzicht over het Karibameer?! Zijn trouwe hond en een spannend tochtje in zijn speedboot maken het plaatje helemaal compleet.

Was ik vrijgezel geweest dan had ik zeker een kans gewaagd bij deze boer. Maar… bij nader inzien heb ik mijn eigen ‘boer’ al aan de haak geslagen. Een niet onknappe, stoere Brabander op een tuinbedrijf in het avontuurlijke Tanzania. Wonend in een prachtig huis met grote tuin en uitzicht op de Kilimanjaro. Met een quadbike, drie trouwe viervoeters en de twee liefste kinderen van de wereld er gratis bij! Wie wil er nu niet ruilen? 🙂

Bas met Julian bij Lake Manyara Tanzania

Ook Boer zoekt Vrouw Internationaal gezien? Ik ben benieuwd of jouw favoriete boer er ook bij zat!

 

4 reacties

 1. Riky

  Miranda je moet je verhaaltjes door sturen naar een tijdschrift of krant ,je kunt het zo mooi vertellen dat er vast meer mensen zijn die het willen lezen en ervan zullen genieten

  • Back to Africa

   Bedankt Riky! Voorlopig houd ik het bij de blog. Maar wie weet, ooit in de toekomst…

 2. Jennifer

  Hoi Miranda! Ik ben even wat dingetjes op jullie site aan het lezen. Leuk hoor! Zelf woon ik in Zambia, dus fantastisch om Boer Marc te zien. Momenteel werk ik tijdelijk (nog tot juli) in Oman, maar dan kan ik weer terug naar mijn geliefde Zambia, vriend, hond, kat en prachtige omgeving. Toevallig ken ik iemand die ook in Arusha woont, een Nederlandse. Ik blijf jullie volgen. Groetjes van een buurvrouw uit Zambia 😉

  • Back to Africa

   Hallo Jennifer,

   Dank je wel voor je berichtje. En wat leuk om te horen dat jij ook in Afrika woont! Zambia zal aardig wat raakvlakken hebben met Tanzania (denk ik) dus je zult wel het een en ander herkennen. En natuurlijk ben ik erg benieuwd hoe Boer Marc het dit seizoen gaat doen en wie hij kan verleiden om zich ook in Afrika te vestigen! 😉 Nog een goed verblijf in Oman en veel plezier terug in Zambia!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: