"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Verrassend Arusha National Park

Met Arusha National Park praktisch in onze achtertuin, gaan we op een vrije dag regelmatig erop uit. Aan lodges, voor de lunchstop, ontbreekt het in het park maar pittoreske picknickplekken zijn er in overvloed. Met een thermoskan koffie, wat pakjes sap, broodjes en koekjes hebben we alles wat we nodig hebben voor een mooie zondag.

En een mooie zondag wordt het. Ondanks dat het een van Tanzania’s kleinste parken is, en we er al meermaals geweest zijn, is elk bezoek weer anders. Keer op keer worden we aangenaam verrast. Ditmaal een overstekende slang waarvoor we moeten stoppen. De Kilimanjaro en Mount Meru die volkomen helder op de achtergrond afsteken tegen het groene landschap. En het brandende vuur dat de meren en heuvels in een mysterieuze mist hult.

Beelden zeggen meer dan woorden dus vandaag neem ik je mee op een foto- en videoverslag van een dagje Arusha National Park!

Zebra's en buffels in Arusha National Park

1. Klein Serengeti  Niet alle leden van de Big 5 zijn in Arusha National Park te vinden maar toch is het park rijk aan een grote diversiteit van dieren. Met name op de “Little Serengeti” vlaktes nabij de hoofdingang zijn vaak groepjes buffels, zebra’s, waterbucks en wrattenzwijnen te bewonderen. Olifanten leven er wel maar zijn, op die ene bij de ingang na, sporadisch te zien.

Ngurdoto Crater Arusha National Park

2. Ngurdoto Crater  Minder bekend dan haar grote broer, maar qua natuurschoon doet het nauwelijks onder voor de beroemde Ngorongoro Crater. Vanaf de kraterrand zijn er verschillende uitzichtpunten over het weidse moerasgebied omheind door rotsachtige kliffen, waar dikwijls buffels te zien zijn. Vanwege het diverse maar kwetsbare ecosysteem is het helaas niet mogelijk om per auto af te dalen. Maar het uitzicht is adembenemend!

Baviaan in Arusha National Park

3. Bavianen  Onmogelijk te missen in Arusha National Park. De doorgaande weg lijkt hun favoriete plek te zijn om complete familievergaderingen te houden. Verontwaardigd springen ze pas aan de kant als je er vlak voor staat. Er loopt zelfs een witte (albino) baviaan rond maar helaas hebben we die nog niet op de foto kunnen zetten.

Gecontroleerd branden bij Momella Lakes Arusha National Park

4. Momella Lakes  De alkalische Momella Lakes in het noordoosten bestaan uit een zevental meren die een rijk vogelleven herbergen. Op het moment dat wij er waren, werden de heuvels gecontroleerd afgebrand om de natuur een handje te helpen en nieuw leven in te blazen. Het omringende vuur hulde het merengebied in een schitterende mysterieuze mist.

Vliegen als een flamingo in Arusha National Park

5. Flamingo’s  De Momella Lakes trekken duizenden flamingo’s die de meren een prachtige roze gloed geven. In grote groepen staan ze in het ondiepe water op zoek naar voedsel, terwijl ze een grappig, kwetterend geluid produceren.

Masai Giraf in Arusha National Park

6. Giraffen  In Arusha National Park vind je de grootste dichtheid van giraffen ter wereld! De Masai giraf, ook wel de ‘Kilimanjaro giraf’ genoemd, is volgens veel bezoekers de mooiste girafsoort in Afrika en is gemakkelijk te herkennen aan hun vlekken, die op bladeren lijken. Tijdens een bezoek aan Arusha National Park zie je deze sierlijke giraffen dan ook op de meest onverwachte plekken opduiken.

Picknicken in Arusha National Park

7. Onze picknickplek  Het park biedt een scala aan geweldige picknickplekken maar dit is toch wel een van de mooiste! Boven op deze heuvel is het puur genieten van een panorama van 360 graden: de grillige pieken van de Mount Meru, de groene (of brandende) heuvels, de kleurrijke Momella meren en daarachter de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro. Ken jij een betere plek voor een kopje koffie en broodje (Nederlandse) kaas?

Picknickplek met uitzicht op Kilimanjaro en Momella Lakes

 

Bekijk tenslotte ook dit filmpje voor een 360 graden view!

4 reacties

 1. Maaike

  Wow… Prachtig zeg!!

 2. sabine

  Waaaauuh!!! Adembenemend!!##!
  Zucht….. Grt de verre buurtjes

 3. Merel - Texelduinen

  Wauw! Fantastische foto en een leuk verslag!

 4. Back to Africa

  Allemaal bedankt voor de leuke reactie’s! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: