Tanzania mag misschien in verschillende opzichten achter lopen op de Westerse wereld, maar op gebied van internationale films zijn ze er als de pinken bij. Niet zelden is een nieuwe film hier zelfs eerder uit dan in Nederland!

De laatste keer dat ik in een bioscoopzaal heb gezeten kan ik me niet eens meer herinneren. Maar nu hebben we een goede reden om te gaan. We hebben namelijk een grote fan van ‘The Jungle Book’ in huis…

Een jongetje dat dagelijks Mowgli op de Ipad wil zien, regelmatig uit het boek voorgelezen wil worden en alle dieren precies bij naam kent. En eerlijk is eerlijk, na het zien van de trailer zijn wij ook wel nieuwsgierig geworden.

Dus besluiten we op een regenachtige zaterdagmiddag naar de bioscoop te gaan. Julian is nog nooit zo enthousiast geweest bij het vooruitzicht zijn vriendjes ‘in het echt’ te gaan zien. Ondanks dat we de kijkwijzer classificatie ruimschoots overtreden, met twee kinderen die sámen niet eens een kwart van de aanbevolen leeftijd (12) halen, is de film zeker de moeite waard. Zeker als je je bedenkt dat alles in een kleine studio is opgenomen; de dieren lijken inderdaad bijna griezelig echt.

Ook voor Julian zijn de avonturen van Mowgli soms net iets té realistisch en duikt hij weg in zijn stoel, met zijn handen voor zijn ogen. Met gespreide vingers uiteraard. Lisan daarentegen kijkt de eerste 15 minuut geboeid naar het grote scherm en valt dan in een diepe slaap. Waarschijnlijk dromend over haar eigen avonturen in de Afrikaanse jungle…

Heb jij al de nieuwe Jungle Book gezien?