En toen was ze weg. Net zo plotseling als ze in zijn leven was gekomen, verdwijnt ze ook weer.

Julian en Juliana waren sinds augustus vriendje en vriendinnetje. Ze waren elkaars speelmaatje en naamgenoot, gingen naar dezelfde school en woonden vlak bij elkaar. Hun paden kruisten elkaar door een samenloop van omstandigheden en keuzes van hun ouders. Op school zochten ze elkaar op maar ook daar buiten zagen ze elkaar regelmatig.

Maar nu scheiden hun wegen weer. Julian gaat volgende week voor een bezoek naar Nederland, Juliana is vertrokken voor een vakantie aan de Tanzaniaanse kust. En wanneer Julian terug komt, is Juliana al naar Spanje, om van daaruit weer terug te reizen naar de USA. Vrolijk hebben ze elkaar gedag gezwaaid, niet wetend dat het de laatste keer was. Het zal ongetwijfeld even vreemd zijn voor Julian om straks op school geen Juliana meer te zien. Maar dat hoort helaas bij een expat bestaan. Mensen komen en gaan weer. En voor Julian zullen er zeker nog wel meer vriendinnetjes volgen. Bovendien is het maar de vraag of hij zich later nog iets van Juliana zal kunnen herinneren. Gelukkig hij heeft ons nog om hem daar af en toe bij te helpen. En tientallen foto’s die bewaard blijven!