Meserani Snake Park ligt op zo’n half uur rijden ten westen van Arusha. Het park is een kleine dierentuin cq. opvangcentrum voor reptielen zoals slangen, krokodillen, leguanen, schildpadden, enkele vogels en zelfs een eenzame baviaan. Oftewel, een ideaal uitje voor de zondag!

Tientallen slangen zijn te bezichtigen in een terrarium en geven ons inzicht in welke we zoal hier in het wild (of in de tuin!) kunnen tegenkomen. Van kleine, onschuldige boomslangen en boa constrictors tot zwarte mamba’s, cobra’s en gigantische rotspythons. En alsof hun verschijning nog niet angstaanjagend genoeg is, heeft men bij één van de pythons een foto geplaatst van hoe een volwassen mens in zijn geheel verslonden wordt…

Krokodil bij Meserani Snake Park

Julian moet er ook niet veel van hebben, maar is daarentegen bij elk ander raam enthousiast als hij weer een (kleine) slang ziet. Ook de drie meter lange krokodillen met hun scherpe tanden vindt hij prachtig. En, zij het ietwat twijfelend, durft hij zelfs een slangetje te aaien.

Direct naast het dierenpark ligt een cultureel museum. We volgen een ‘echte’ Maasai krijger het gebouw in, waar in diverse ruimtes zo goed mogelijk het leven en de tradities van de Maasai geïllustreerd zijn; we zien hoe de hutten gebouwd worden, op welke wijze de familie en het vee beschermd worden tegen indringers, welk gereedschap gebruikt wordt en hoe besnijdenis onderdeel uitmaakt van de cultuur.

Kamelen van Meserani Snake Park

Het bezoek eindigt met een ritje op een kameel. Onze held roept aanvankelijk heel enthousiast “Kameel, kameel!” maar zodra hij dichterbij komt is het meteen over. En dus klimt Bas alleen op de rug van de kameel en blijft Julian veilig achter.

Op de terugweg maken we een stop bij Shanga River House. Niet alleen kun je hier heerlijk lunchen maar het is tevens een project waar veel dove en blinden mensen werkzaam zijn. Er worden sieraden gemaakt van kralen en andere voorwerpen. Oud glas, aluminium en papier wordt gerecycled, een proces dat tevens te bezichtigen is in de werkplaats. En uiteraard zijn alle producten te koop. Niet verwonderlijk dus dat winkeltjes erg in trek zijn bij de toeristen…!

Shanga Shangaa Tanzania