De regenachtige paasdagen brengen we rustig door in Arusha. In tegenstelling tot mijn eerdere bericht komen we er deze week achter dat het wel degelijk langdurig kan regenen in Tanzania; niet alleen ’s nachts maar ook de gehele dag! In dat opzicht is er dus een aanmerkelijk verschil met het regenseizoen in Oeganda. Maar wanneer de zon dan toch even doorbreekt, is het een mooie gelegenheid om met Julian paaseieren in de tuin te zoeken. Een spelletje dat hij gelukkig al snel door heeft en de gekleurde “eis”, zoals hij ze trots noemt, met gemak vindt waardoor ze toch nog enigszins eetbaar blijven in de hoge temperaturen.

Eerste Paasdag rijden we na het ontbijt een stukje het binnenland in richting Namanga, de grens met Kenia. Zodra we Arusha verlaten, laten we ook het verkeer achter ons en rijden we al snel de groene heuvels in. Het is een indrukwekkend landschap, dat met name gekenmerkt wordt door de Maasai en hun kuddes. Het vee, variërend van geiten en schapen tot koeien en ezels, wordt gehoed door jonge kinderen, terwijl de volwassen mannen langs de weg lopen met hun onmiskenbare rode doeken en houten stokken.

Maasai with cattle

Na een kleine twintig kilometer draaien we weer om en rijden we terug naar Arusha voor een lunch bij het Mount Meru Hotel. Een luxe hotel direct aan de golfbaan en een ideale plek om een middag aan het zwembad door te brengen, als het weer dat zou toelaten. Maar vandaag dus helaas niet…