"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Op safari in Amboseli National Park

Vorige maand maakten we om medische redenen een tripje naar Kenia. Van de operatiekamer gingen we naar een ultramoderne speeltuin en aaiden we giraffen in het Giraffe Center. Maar omdat Julian toch een week vakantie had, besloten we er nog een paar dagen aan vast te plakken. En eens te kijken of we ook wilde giraffen konden aaien… in Amboseli National Park!


Olifant met besneeuwde Kilimanjaro op de achtergrond in Amboseli

Het ultieme plaatje

Als je ooit een foto hebt gezien van een olifant met op de achtergrond de besneeuwde Kilimanjaro dan is die 100% zeker aan de Keniaanse kant gemaakt. Deze foto is het ultieme plaatje voor de safariganger. De kans dat je ‘m schiet, is helemaal niet zo klein. Amboseli kent één van de grootste olifantenpopulaties ter wereld en ook de Kilimanjaro laat zich regelmatig in volle glorie zien – met name tijdens de vroege ochtend en late middag game drives.

Naast de vele olifanten leven er ook giraffen, leeuwen, hyena’s en nijlpaarden op wat eens de bodem van een meer was. Het landschap is droog en begroeiing is er nauwelijks. Toch zijn er twee uitgestrekte moerassen; groene oases waar dieren in grote hoeveelheden komen drinken.

Aanrader

Wij trokken twee dagen uit om het park te verkennen en sliepen in Amboseli Serena Safari Lodge.  Een aanrader als je kinderen hebt, dankzij het tropische zwembad en de mooie familiekamers. Maar ook zonder kinderen zul je hier ongetwijfeld genieten. Neem nou het terras dat uitkijkt op de vlaktes en een kleine waterpoel. De brullende leeuwen die ’s nachts te horen zijn. Of de prachtige zonsondergang op de Afrikaanse savanne…

Voor het geval ik je nog niet hebben weten te overtuigen, volgt hier een kleine sfeerimpressie van onze safari in Amboseli National Park!

Hyena in Amboseli National Park

Wild leven aan de voet van de Kilimanjaro in Amboseli

Olifanten kijken in Amboseli National Park

Amboseli Serena Safari Lodge zwembad en familiekamer

Familie struisvogels in Amboseli

Jonge en oude olifanten in Amboseli National Park

Leeuwin op pad in Amboseli National Park

Prachtige zonsondergang in Amboseli National Park

Leeuwen aaien

En de giraffen? Die waren helaas te ver weg om te aaien. Maar we vonden wél een gewillige leeuw!

Giraffen in verte maar dichtbij leeuw aaien

5 reacties

 1. Helmien

  Prachtige foto’s hoor Miranda! Groeten aan jullie viertjes, Wim en Helmien

  • Back to Africa

   Dank jullie wel, Wim en Helmien! 🙂

 2. Mjbekkers

  Wij sluiten hier ons bij aan; echt prachtige foto,s!

  Harrie en marie-jose.

 3. Hans

  Hi Miranda,
  Leuk je verslag te lezen. Ben me aan het voorbereiden op een reis in feb 2019
  Is 2 dagen genoeg om Amboseli te zien, of adviseer je langer?
  Nog andere parken bezocht of must-to-do’s?
  Gr Hans

  • Back to Africa

   Hallo Hans,

   Bedankt voor je berichtje! Twee dagen is voldoende voor Amboseli. Er is veel te zien, maar het park zelf is niet al te groot waardoor je het op je gemak kunt verkennen. In Kenia zijn veel gebieden de moeite waard: de Masai Mara, Aberdares, Lake Naivasha… Mocht je meer willen weten, stuur me dan gerust een mailtje. Ik werk bij een safaribedrijf dat reizen geheel op maat biedt, dus wie weet kan ik je verder helpen bij jullie reisplannen.

   Groet, Miranda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: