"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Zon, zee en zand op Zanzibar

Op safari gaan met kinderen is geweldig. Maar om eerlijk te zijn ook best vermoeiend. Met een nog-alles-ontdekkende peuter en eigenwijze kleuter is een vakantie op één plek eigenlijk een stuk gemakkelijker. Want er zijn slechts drie ingrediënten voor nodig om er een geslaagde tijd van te maken, voor zowel de kinderen als ouders: zon, water en zand. En die vonden we onlangs op Zanzibar.

Met de voetjes in zee op Zanzibar

Hoewel we vorig jaar een heel mooie vakantie hebben gehad op de Seychellen, besloten we dit jaar in eigen land te blijven. Zanzibar is namelijk nog geen 1,5 uur vliegen, heeft eveneens prachtige stranden en verschillende excursies die ook met kinderen de moeite waard zijn. Ons oog valt op Michamvi Sunset Bay, gelegen aan Chwaka Bay in het zuidoosten van het eiland.

Paradijs

En dat het een goede keus is geweest, blijkt al vanaf het moment van aankomst. Onze kamer, ruim genoeg voor twee volwassenen plus twee wildebrassen, ligt op amper 10 meter van het zwembad en 15 meter van het strand. Het ontbijt wordt geserveerd op een platform dat uitkijkt over een kalme, helderblauwe zee. Lunchen doen we met onze voeten in het zand vanaf onze ligstoelen. ’s Avonds worden er heerlijke gerechten geserveerd in het sfeervolle restaurant, op het strand of rondom het zwembad. En tussendoor… doen we helemaal  niets!

Alleen op een verlaten strand op Zanzibar

Ons bezoek hebben we gepland voor begin juni. Het einde van het regenseizoen heeft nog slechts een paar regenbuien voor ons in petto, maar het betekent ook dat het er heerlijk rustig is. Dat geldt overigens niet voor de rest van het eiland. In de twee jaar sinds we er zijn geweest, lijkt de kustlijn volledig te zijn volgebouwd. Het wemelt van de luxe resorts, leegstaande bungalows of hotels die niet afgebouwd zijn en enige vorm van toezicht lijkt ver te zoeken. Jammer!

Kinderen spelen in het zand op Zanzibar

Vakantievriendje

Desalniettemin genieten wij met volle teugen van onze vakantie op deze paradijselijke plek. Van de zon, de warme zee en het witte, zachte zand. En van het helemaal niets doen. Terwijl Julian zich met zijn autootjes en dino’s in het zand vermaakt, zoekt Lisan haar privé-badje op: het voetenbad tussen het strand en de kamers. Ze spelen met de schelpen die ze vinden en we zoeken krabbetjes op het strand. We duiken speelgoed van de bodem van het zwembad op, doen een dutje op de strandstoel en drinken verse fruitcocktails. Er is zelfs een vakantievriendinnetje voor Julian, de Zuid-Afrikaanse Jaime, die al snel niet meer bij elkaar weg te slaan zijn. Samen bouwen ze kastelen en maken ze de mooiste tekeningen in het zand, terwijl de zon langzaam haar laatste stralen van de dag op het strand werpt.

Zeesterren zoeken in de Indische Oceaan en schildpadden voeren

Prison Island

Een enkele keer doorbreken we het luieren met een uitstapje naar een nabij gelegen zandbank, waar felgekleurde zeesterren te vinden zijn. Of Prison Island, bekend om de reusachtige schildpadden (afkomstig uit de Seychellen!) en de gevangenis die, in tegenstelling tot de spannende verhalen van onze gids, nooit als gevangenis heeft gediend. We lunchen op het dak van een hotel midden in Stone Town. En staan vervolgens ruim een uur in de regen én in de file om deze metropool te kunnen verlaten. Maar ook dat kan de vakantiepret niet drukken.

Broer en zus hand in hand op het strand van Zanzibar

Altijd vakantie

Na zeven heerlijke, lange  en lome dagen stappen we uitgerust weer in het vliegtuig. Met een oprecht verdrietige Julian, die zijn vakantievriendinnetje nu al mist. Lang houdt zijn liefdesverdriet echter niet aan, want het is ook heerlijk om weer terug te zijn. Eén van de beste dingen van op vakantie gaan, is namelijk thuiskomen in een al even exotische omgeving, met een even fascinerende cultuur en even tropische temperaturen. Na al die jaren Afrika heerst nog elke dag een vakantiegevoel!

Heb jij je zomervakantie al geboekt? Ik ben benieuwd voor welke bestemming jij gekozen hebt!  

2 reacties

 1. Maaike

  Ziet er heerlijk uit!!
  Wij blijven ook vaak dichtbij huis, er zijn zoveel mooie gebieden in de buurt!
  Dit jaar echter geen vakantie gepland vanwege de baby die op komst is. Komt volgend jaar wel weer!

  • Back to Africa

   Ik snap dat je deze zomer wat anders aan je hoofd hebt! 😉 Maar vlakbij valt inderdaad ook nog genoeg te ontdekken. Succes en geniet van de komende tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: