"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Pasen in Tarangire

Het is al ruim een jaar geleden sinds we voor het eerst met Lisan op safari gingen. Inmiddels heeft ze al behoorlijk wat nachten in een tent of lodge doorgebracht en is ze een ervaren safariganger. Vol enthousiasme wijst ze naar de wilde dieren die ze vanuit de auto ziet. Hetzelfde enthousiasme overigens dat ze toont wanneer ze een dudu (insect) op de veranda ontdekt.

Uitzicht vanaf Tarangire Safari Lodge over de Tarangire Rivier

Safari in Tarangire

Net zoals een jaar geleden brengen we ook nu weer het paasweekend in Tarangire National Park door. Ditmaal niet met z’n viertjes maar met z’n zessen, want opa en oma zijn over. En deze keer niet in een comfortabele kamer maar een bescheiden tent van Tarangire Safari Lodge, dat ideaal in het park gelegen is en een geweldig uitzicht over de omgeving biedt. Wat dat betreft hoef je de auto niet in om wild te spotten.

Familie olifanten in Tarangire National Park

De zoektocht naar wild

Maar dat doen we natuurlijk wel. Zoals velen traditiegetrouw dit weekend naar paaseieren speuren, gaan wij op zoek naar olifanten verstopt in het struikgewas, giraffen schuilend achter acaciabomen en leeuwen verborgen in het lange gras. De zoektocht is zeer succesvol, mede dankzij onze gids Isa van Ajabu Adventures. We stuiten op honderden olifanten, van klein tot groot en van eenzame bulls tot uitgebreide families. Ook voor de giraffen hoeven we niet veel moeite te doen. Alleen de leeuwen blijven onvindbaar, net zoals alle voorgaande bezoeken aan dit park. Maar we hebben geen haast, we komen gewoon weer een keer terug. Pasen of niet!

Vechtende jonge impala mannetjes

Vele giraffen in Tarangire National Park

Baby olifant volgt zijn moeder
Lilac Breasted Roller

Hoe hebben jullie het lange Paasweekend doorgebracht?

2 reacties

 1. Wouter

  We willend dit ook graag doen, ik zie dat je het met jonge baby hebt gedaan, is het haalbaar of een “eenmalige” avontuur?

  gtz
  Wouter

  • Back to Africa

   Hoi Wouter, dit is zeker voor herhaling vatbaar! Het voordeel van jonge kinderen is dat ze nog veel slapen en je (met een beetje geluk) hun dutjes tijdens de game drive kunt plannen. Bovendien heeft onze jongste net de leeftijd dat ze de dieren bewust gaat zien en met net zoveel interesse rondkijkt als wij.

   Een groot voordeel van deze safari is dat we in een lodge ín het park zaten. Hierdoor konden we na het ontbijt een mooie game drive van een paar uurtjes maken, in de loop van de ochtend terugkeren naar de lodge voor lunch en een paar uurtjes bij het zwembad, en in de namiddag nog een keer op pad. Dit zorgt voor de nodige afwisseling voor de kinderen en voorkom je dus dat je de hele dag in de auto zit.

   Mocht je nog vragen hebben, stuur me dan gerust een mailtje!

   Groetjes, Miranda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: