Iedereen met kinderen zal het ongetwijfeld herkennen: had je voorheen voor een weekendje weg met z’n tweeën niet meer dan een kleine weekendtas nodig (eventueel zelfs gedeeld!) – met een baby erbij wordt het een hele volksverhuizing en is de auto altijd te klein.  Binnenkort gaan wij geen weekend maar een héle week. En moeten we alles in niet meer dan drie koffers zien te passen. Tijd dus om alvast een selectie maken van de spullen die we niet moeten vergeten!

7 dingen die absoluut niet mogen ontbreken tijdens een vakantie met kinderen

1. Luiers

Met stipt op nummer 1. Hoewel we de oudste gelukkig sinds kort hebben weten te overtuigen dat luiers voor hem tot de verleden tijd behoren (met succes!), hebben we er voor Lisan wel stapels van nodig. Voor overdag, voor ’s nachts, voor in het zwembad of de zee… Omdat de Seychellen misschien niet tot de meest kindvriendelijke bestemmingen behoort, betwijfel ik of luiers eenvoudig verkrijgbaar zijn. Of betaalbaar.  Dus voor de zekerheid maar een ruime voorraad inpakken.

2. Derian tentje

Een geweldige uitvinding! Klein, licht in gewicht en zorgt ervoor dat je baby overal kan liggen cq. slapen. Bovendien is ‘ie gemakkelijk op te zetten; je gooit hem letterlijk weg en hij staat (voor het opvouwen is het overigens wel raadzaam om even Youtube erbij te pakken)!  Ideaal voor een dutje op het strand, bij het zwembad of zelfs tijdens een uitje mocht het nodig zijn!

Lisan in haar Derian tentje

3. Babyfoon

Hele dagen met de kinderen doorbrengen is geweldig. Maar ook vermoeiend. En al zit een avondje stappen of tot laat bij de bar hangen er niet in, het is wel lekker om nog even met z’n tweeën rustig onder de Afrikaanse sterrenhemel te kunnen zitten. Dus als de kinderen liggen te slapen, trekken wij de balkondeur dicht en kunnen we heerlijk genieten van de zwoele avond met een biertje of wijntje. Of op het terras bij het zwembad, mocht die op “babyfoon afstand” van ons blijken te zitten…!

4. Snorkelset

Behalve dat de Seychellen bekend staan om hun paradijselijke zandstranden, heeft het omringende water ook heel wat moois te bieden. Een duikbril met snorkel gaat dus zeker mee, zodat we (beurtelings) het onderwaterleven kunnen ontdekken. Overigens blijken er ook excursies per glass bottom boat georganiseerd te worden. Perfect voor Julian om eveneens de vele tropische vissen te kunnen bewonderen.

Julian met snorkelset

5. Ipad

Toegegeven, het is misschien niet het meest pedagogisch verantwoord speeltje. Maar zo nu en dan vormt het wel een ideale babysitter. Als bijvoorbeeld het eten lang op zich laat wachten, als de kinderen moe zijn… of als je zelf even 5 minuten rust wilt. Lisan kunnen we op zo’n momenten nog wel bezig houden met een rammelaar of knuffel, maar voor Julian is het een welkome afwisseling na een dag actief bezig zijn. En kunnen wij ’s avonds nog snel even het nieuws of Facebook checken!

6. Crackers

Julian is gelukkig geen moeilijke eter en Lisan is voorlopig nog tevreden met haar dagelijkse portie melk. Maar mocht de situatie zich voordoen dat een restaurant geen kindvriendelijke maaltijden heeft, dan kunnen we nog altijd uitwijken naar een pakje crackers. Ook handig trouwens voor onderweg!

7. Draagzak

Afgezien van het feit dat Lisan misschien nog wat te jong is voor een buggy, zelfs als er een ligstand op zit, is de draagzak momenteel gewoon een stuk praktischer. Gemakkelijk opvouwbaar dus geen risico dat ‘ie na de vlucht niet op plaats van bestemming komt. Geen gestuntel met trapjes, over hobbelige paden of in het losse zand. Bijvoorkomend voordeel is dat Lisan haar slaapje hier net zo gemakkelijk in doet.


En dan zijn er nog de spullen die ik wel wil inpakken maar hoogstwaarschijnlijk (grotendeels) ongebruikt mee terug zal nemen. Zoals heel veel setjes baby-/kinderkleding (want uiteindelijk kunnen ze toch best twee dagen hetzelfde aan), een leesboek voor mezelf (wie denkt dat een strandvakantie met kinderen gelijk staat aan luieren komt er bedrogen uit!), dat ene leuke jurkje voor ’s avonds (die achteraf toch niet zo handig is in combinatie met borstvoeding) of schoenen met hakken (want achter een 3-jarig jongetje aanrennen doe je toch het liefst op blote voeten of slippers).

Overigens zijn er op internet veel handige paklijsten te vinden voor dit soort vakantie’s. Zeker op de website van Me to We vind je een aantal praktische tips. Maar hoeveel stress er ook vooraf gaat bij het inpakken, eenmaal op vakantie ben je het al snel weer vergeten en draait het nog maar om een ding: eindeloos genieten!

Heb jij nog goede tips voor reizen met kinderen of wat we zeker mee moeten nemen? Laat het me weten!