De dag begint nat en bewolkt. Het is zo’n druilerige ochtend dat je maar beter binnen kunt spelen met duplo, autootjes en boerderijdieren. Of aapjes kijken…!

Sinds het weekend hebben we namelijk een vogelhuisje staan. Of beter gezegd, een vogel ‘villa’ aangezien de constructie enigszins groter uitgevallen is dan we gepland hadden. Met dit huisje willen we proberen meer exotische vogels naar onze tuin te lokken. Al kan dit formaat ook gemakkelijk onderdak bieden aan visarenden of reigers! Dus leggen we er wat fruit in en wachten we af…

En opgemerkt wordt het zeker. Helaas niet door vogels, maar de apen die dagelijks rondom onze tuin zwerven. Normaal gesproken houden ze nog wel gepaste afstand, maar deze ochtend zitten ze midden in de tuin op het nieuwe huisje te loeren. Uiteindelijk zijn ze toch niet dapper genoeg en nemen ze genoegen met de vruchten van de er vlak achtergelegen palm. En wij hebben ons een tijd lang prima kunnen vermaken met “aapjes kijken”!

Vogelhuisje in tuin in Arusha