Het is alweer even geleden sinds we iets van ons hebben laten horen. Maar we hebben niet bepaald stilgezeten gedurende de eerste maanden van het jaar. Integendeel, ook hier gaat alles z’n gangetje en leven we met de dag en de onvoorspelbaarheid dat een verblijf in Afrika vaak met zich meebrengt.

Allereerst hebben we ons uiteraard helemaal gesetteld in onze nieuwe woning en optimaal van de grote tuin, het zwembad en het heerlijke tropische weer genoten.

Half januari kregen we bezoek uit Nederland en zijn we met hen klein weekje erop uitgetrokken om meer van het land te zien. En het wild natuurlijk! Van het kleine, schilderachtige Lake Manyara naar de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de indrukwekkende Ngorongoro Crater.

Uitzicht op Ngorongoro Crater

Sinds het nieuwe jaar gaat Julian ook naar een nieuwe school waar hij inmiddels helemaal zijn draai heeft gevonden. Hij gaat drie ochtenden in de week naar de ‘Pre-Nursery’, heeft al volop vriendjes gemaakt en kent (bijna) al zijn klasgenootjes bij naam.

Julian op Kennedy House School Arusha

Zijn beste vriendinnetje is echter de Nederlandse Isabella met wie hij ook buiten school regelmatig afspreekt.

Julian en Isabella op de motor

(Hells) Angels

Naast onze familie uitstapjes ben ik in februari en maart ook voor mijn werk op reis geweest, naar Oeganda en Berlijn, met een bliksembezoek aan Nederland. En hoewel er door de week hard gewerkt wordt, zorgen we in de weekenden voor de nodige ontspanning. Bijvoorbeeld bij Lake Chala, een groenblauw kratermeermeer omringd door groene heuvels gelegen op de grens met Kenia.

Lake Chala in Tanzania

En met een lang Paasweekend voor de boeg staat het volgende uitstapje uiteraard al weer gepland.

Fijne Paasdagen!