Het is als een kerstboom zonder versiering. Als Tanzania zonder de Kilimanjaro. Of als Julian zonder zijn knuffel Nongo.

Zo is het een beetje om kerstmis te vieren in de tropische temperaturen van Oost-Afrika. Zonder de winterse kou, de donkere dagen of de gezellige kerstverlichting in de winkelstraten. De warmte en de zon zijn absoluut niet verkeerd. Maar in deze tijd ontbreekt er toch iets.

Desondanks hebben ook wij een (kunst) kerstboom staan en zingt Julian inmiddels al uit volle borst “Oh denneboom”. Op Eerste Kerstdag gaan we gezellig lunchen bij Arusha Coffee Lodge. En om de tropische temperaturen toch enigszins te compenseren barst er precies tijdens het eten een hevige regenbui los. Geen sneeuw voor ons dit jaar, maar we hebben ons toch een kort momentje mogen wanen in een regenachtig Nederland…

Witte kerst in het tropische Tanzania