Zoals menig Nederlander zitten ook wij elke zondagavond trouw aan de tv gekluisterd de avonturen van “Boer zoekt Vrouw” te volgen. In het bijzonder boer Wim in Tanzania. Met zijn robuuste voorkomen en typisch Hollandse nuchterheid lijkt hij er aardig in te slagen om zijn vrouwen warm te maken voor een avontuur in het Afrikaanse continent.

Elke aflevering die hem dichter bij de ‘ware’ brengt, brengt ons ook weer een week dichter bij ons vertrek naar Tanzania. Toch lijkt het leven in Afrika nog relatief ver weg. Het is bijna niet voor te stellen dat we over minder dan twee maanden de Europese winter in mogen ruilen voor zomerse temperaturen, de kale bossen voor bloeiende jacarandas en het vlakke landschap voor ruige heuvels en de imponerende top van de Kilimanjaro. Dat we, net zoals Wim en zijn dames, dagelijks op een veranda in een tropische tuin zitten. En dat we Julian zijn eerste giraffen en olifanten kunnen laten zien!

Uiteraard zal er ook een bezoekje aan de Simba Farm van Wim gepland worden. En zal blijken of de zoektocht van deze boer uiteindelijk geslaagd is…