Ons verblijf in Oeganda is een periode waar we met regelmaat en plezier aan terugdenken. In die 7 jaar hebben we veel meegemaakt, veel geleerd en hebben we vooral kennis kunnen maken met de schoonheid van het continent. Niet voor niets wordt er gezegd “You can leave Africa, but Africa will never leave you”.

Hoe zeer dat waar is blijkt nu, na exact twee jaar. Twee jaar na onze terugkomst zijn we opnieuw bezig met de voorbereidingen voor een grote stap in ons leven, en staan we op het punt om Nederland weer achter ons te laten. Dit keer geen Mukono in Oeganda maar Arusha in het buurland Tanzania. Nog geen 1000 km van elkaar maar toch zo verschillend. Een compleet ander land met een ander klimaat, landschap en taal. En dit keer niet met z’n tweetjes, maar met een 1-jarig jongetje en een 2-jarige hond.

Terwijl Bas inmiddels gestart is met zijn inwerkperiode bij het nieuwe bedrijf, hebben we de eerste reizigersvaccinaties er ook op zitten. Voor ons is het niet meer dan een herhaling van enkele verlopen inentingen. Maar Julian mag de meeste kruisjes achter zijn naam zetten! Of hij daar nou zo blij mee is…