"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Een dag in de Afrikaanse bush

Het begin van een dag in Afrika heeft altijd magisch. Zeker als je je diep in de wildernis bevindt. De vroege vogelgeluiden. De dauw in het lange, natte gras. De zon die langzaam haar oranjekleurige zonnestralen over de vlakte werpt en het landschap een zachte gloed geeft. De nog ietwat frisse lucht die de safariauto binnen waait. En het opwindende gevoel van wat de dag je gaat brengen.

Op zo’n vroege ochtend zie je de natuur langzaam tot leven komen. Je staat stil bij alles wat ritselt of beweegt en neemt het volledig in je op. De ochtend game drive vliegt voorbij en voor je het weet ben je al uren onderweg. Een hartig ontbijt, midden op de uitgestrekte savanne, is een welkome afwisseling.

Ontbijt in de bush

Siësta in de bush

’s Middags is er siësta in de bush, waarbij alle levende wezens een rustig plekje in de schaduw op zoeken. Een goed idee om hun voorbeeld te volgen en je even terug te trekken. Tot de hitte van de dag wegtrekt en de dierenwereld geleidelijk aan weer tot leven komt. Zodat je nóg een keer de wildernis in kunt op zoek naar dat ene moment dat je compleet overrompeld wordt. De aanblik van een familie olifanten in het moeras, een cheeta met haar onschuldige welpen of een luipaard rustend in een boom. Zelfs het spotten van de bontgekleurde vogels is al een traktatie op zich.

Onschuldige cheeta welpen in de Afrikaanse wildernis
Magische afsluiting

Wanneer de avond is gevallen en je na een warme douche met een drankje rondom het kampvuur zit, realiseer je je dat niets deze ‘bush tv‘ kan overtreffen. De fonkelende sterrenhemel boven je hoofd, het geknetter van het vuur en in de verte het gebrul van een leeuw. En zo eindigt een bijzondere dag in de Afrikaanse wildernis al even magisch als hij begonnen was…

Kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel | Olivers Camp van Asilia Africa

Foto: Olivers Camp van Asilia Africa

Al een beetje in de safaristemming gekomen? Lees dan verder over de wonderen van de Afrikaanse wildernis in mijn blog op de Vakantieboulevard!

3 reacties

 1. Helmien

  Hoi Miranda , wat heb je weer een mooi en goed verhaal geschreven over de “bush beleving in Afrika” Wij hebben kortgeleden dat alles meegemaakt en jij
  hebt het fantastisch verwoord!Bovendiien een hele eer , dat ik een foto , gemaakt door mij, aantrof in de vakantie boulevard ! Heel veel groeten aan jullie viertjes, ook namens Wim, Helmien

 2. Peter

  Wat is Afrika toch mooi. Bedankt dat je dit deelt. Ik heb besloten in het najaar weer naar de parel van Afrika te gaan. Voor het eerst met mijn jongste zoon.
  Voorlopig geniet ik van jullie belevenissen.

  Lieve groet

  • Back to Africa

   Leuk zeg Peter! Ik ben benieuwd wat je zoon ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: