Herinner jij de schoolreisjes van de lagere school nog? Waar je dagenlang naar uitkeek. Misschien nog wel het meest naar de spannende rit in de grote bus. Om ter plekke even helemaal ‘losgelaten’ te worden. Onder het toeziend oog van de begeleiders natuurlijk, die niet het risico wilden lopen om een paar leerlingen kwijt te raken.

Net zoals in Nederland maken de klassen van de internationale school ook regelmatig een uitje. Naar een NGO, een nationaal park en zelfs de top van de Kilimanjaro. En naar onze farm!


Snacktime en pauze tijdens het schooluitje op de farm in Arusha

Julian’s & Lisan’s farm

In het thema van ‘transport’, brachten Pre-school en Reception afgelopen week een bezoekje aan “Julian’s & Lisan’s farm”. Want Julian mag dan wel heel veel dieren op de farm hebben, er is ook een uitgebreid wagenpark te vinden met vrachtwagens, tractoren, tuktuks en andere grote machines. Genoeg om een hele klas peuters en kleuters te imponeren en even helemaal stil te krijgen. Maar niet voor lang natuurlijk, want ze wilden overal op en in en aanraken.

Graafmachine van buiten en binnen bekijken

De machines kwamen in actie.

Grote machines in actie op de farm

De tuktuk werd getest.

Lol op de tuktuk tijdens het schoolreisje

De geiten werden geteld.

Geiten tellen op de farm in Arusha

En ook de plantjes in de kassen werden bewonderd.

Schooluitje tussen de plantjes in de kas

Al met al een enerverend schoolreisje, dat eindigde met een rit in de grote, gele bus terug naar Kennedy House. Met een opmerkelijk rustigere groep kinderen dan op de heenweg,  moe maar voldaan. Alle twaalf welgeteld!