"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Ninja Turtles & Star Wars feestje

Wat hebben de Ninja Turtles en Star Wars met elkaar gemeen? Ogenschijnlijk niets. Behalve dan dat ik twee jongetjes ken die ze respectievelijk helemaal geweldig vinden: Julian en Joshua. Die allebei net vijf jaar zijn geworden. Die beide in Tanzania wonen. En bij elkaar in de klas zitten. Reden genoeg om ze te combineren voor een stoer jongensfeestje!

Ninja Turtles twister spel op het kinderfeestje

Nep jarig

Precies een jaar geleden ging Julian z’n verjaardag gepaard met dramatische gebeurtenissen en stond de hele wereld op z’n kop. Wat dat betreft is er maar weinig verbeterd, al lijken de gemoederen een beetje bedaard te zijn. Dit jaar werd de negende in ieder geval een stuk rustiger gevierd en ging zijn verjaardag, ondanks de cadeautjes, ballonnen en traktatie op school, bijna geruisloos voorbij. Of zoals Julian zelf opmerkte: “Donderdag was ik nep jarig. Maar tijdens mijn feestje ben ik écht jarig.”

Geen wonder dat hij het zo zag. Want wat was nou een verjaardag zonder vriendjes, een grote taart en een waterballonnen gevecht?!

Ninja Turtles pannenkoeken op het verjaardagsfeestje

Van Michelangelo tot de laatste Jedi

Ondanks dat bij aanvang zich donkere wolken aan de hemel hadden opgestapeld, en de regen roet in het feestje dreigde te gooide, klaarde de lucht snel weer op en werd het een bijzonder geslaagd partijtje. Vriendjes en klasgenootjes, verkleed als ware Ninja Turtles of juist mysterieuze Jedi’s, vermaakten zich op de trampoline en scheurden rond op skelters. Ze kregen gemaskerde pannenkoeken voorgeschoteld, werden uitgedaagd om met glibberige drilpudding een parcours af te leggen en wrongen zich in allerlei bochten tijdens het Ninja Turtles twister spel. Ook de waterballonnen waren een groot succes, waarna het feestje zich naar het zwembad verplaatste. Nat waren ze toch al. En als klap op de vuurpijl kwamen de taarten tevoorschijn en mochten beide birthday boys hun, of eerder elkaars, kaarsjes uitblazen.

Het Ninja Turtles feestje eindigt in het zwembad

Nieuwe tradities

Een dergelijk verjaardagsfeestje verloopt wellicht heel anders dan wat in Nederland gebruikelijk is. Het dilemma over wie er wel of niet mag komen, blijft ons in ieder geval bespaard. Met twee jarigen in een klas van negen kinderen (in totaal!) wordt natuurlijk iedereen uitgenodigd. Inclusief broertjes en zusjes én ouders. Dankzij het tropische klimaat zijn de feestjes bijna altijd buiten, met meestal een zwembad in de buurt. Bovendien zijn ze doorspekt met Britse invloeden, zoals het spelletje Pass the Parcel (een cadeautje met vele lagen papier doorgeven), de kinderen met een gift bag naar huis laten gaan en een bedankbriefje nasturen.

Ook het feit dat de taart pas helemaal op het laatst geserveerd wordt, was even wennen. Maar goed, als je dan toch in een ander land woont, doe je lekker mee met al die onbekende gewoontes en maak je nieuwe tradities!

Hoe vier jij een kinderfeestje in Nederland (of ergens anders op de wereld)? 

2 reacties

  1. Wim en Helmien

    Lieve Julian, van harte gefelciteerd met je vijfde verjaardag en ook papa en mama en Lisan gefeliciteerd. Wij denken , dat je een super leuk feestje gehad hebt en stiekum hadden wij er ook best graag bij willen zijn( pannenkoeken is ons lievelings eten). Jammer dat je niet in de buurt woont! Groeten van Wim en Helmien

    • Back to Africa

      Hallo Wim en Helmien, dankjewel voor jullie berichtje. Ik heb een heel leuk feestje gehad, met heel veel kadootjes. En jullie mogen best nog eens langskomen om pannenkoeken te eten. Mijn papa kan de lekkerste pannenkoeken bakken! Groetjes, Julian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: