"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Een dino feestje voor Julian

Ik denk niet dat iemand ooit nog Julian’s vierde verjaardag zal vergeten. De dag dat het meest onwaarschijnlijke toch gebeurde: Donald Trump werd officieel verkozen tot president van Amerika. Terwijl de kranten er vol van stonden en verschillende critici al direct een regelrechte milieu-, politieke en economische ramp voorspelden, was er in ieder geval één die zich daar vooralsnog niet druk om maakte. Mr Birthday Boy himself!

Mijlpaal

Op zo’n dag blijkt namelijk maar weer dat het bekende cliché absoluut waar is. De tijd vliegt voorbij! Was hij eerst nog zo’n klein hummeltje dat tevreden in mijn armen lag, en blééf liggen, nu is het al een lange slungel die energie voor tien heeft. En ondanks het drama dat zich op deze dag voltrok, was er voor ons toch wel reden voor een feestje. Of twee zelfs! Want dit jaar vieren we het niet alleen in Tanzania maar wordt het ook nog eens dunnetjes overgedaan tijdens ons bezoek aan Nederland dat binnenkort gepland staat. Of zoals Julian het stellig verwoordt: “Ik ben twee keer jarig. In Tanzania word ik vier en in Nederland word ik vijf.”

Hadden we overigens nog in Nederland gewoond dan was deze mijlpaal gepaard gegaan met afscheid van de kinderdagopvang en de overgang naar de ‘grote’ school. Gelukkig mag Julian hier nog het jaar afmaken op de Preschool en hoeft hij pas vanaf volgende schooljaar vijf dagen in de week naar school.

Speeltuin Ibes in Arusha Tanzania

Kinderfeestje

Hoewel Julian pas echt jarig was op de dag dat de Republikeinen ook hun feestje vierden, mocht hij het weekend ervoor al genieten van een uitbundig kinderfeestje bij Ibes Playground. Alle klasgenootjes en vriendjes waren uitgenodigd, er werden vier kaarsjes op een kleurrijke ‘dino’ taart uitgeblazen en er frietjes werden geserveerd. En terwijl de kinderen zich uitleefden in de speeltuin konden de ouders even lekker bijkletsen. Een ideale plek om voor een kinderfeestje!

Julian moe maar blij na zijn dino feestje
Moe maar voldaan stapte Julian aan het eind van die middag weer in de auto. Zijn kleren vies van het spelen, zijn voeten zwart van het zand. Zijn gezicht plakkerig van de taart en suikerspin. Maar wat een geweldig feestje was het! Ik ben benieuwd wat de komende vier jaar gaat brengen. Maar dat zullen er wel meer zich afvragen na deze bewogen Amerikaanse verkiezingen…

Hoe heb jij 9 november ervaren? Was het voor jou ook een gedenkwaardige dag? Of absoluut géén reden voor een feestje?

2 reacties

  1. Maaike

    Wat een leuke manier om zijn verjaardag te vieren! Nog gefeliciteerd, Julian!
    Voor mij was het vooral een dag van grote verbazing…

    • Back to Africa

      Dank je wel! 🙂 Een dag van verbazing (en ongeloof) was het zeker ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: