"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Lange wintervakantie met een vleugje zomer

Net zoals vorig jaar geniet Julian ook deze maanden weer van een lange vakantie. Zijn schoolperiode eindigde vrijwel gelijk met die van de kinderen in het midden van Nederland, maar in tegenstelling tot hen hoeft hij zich pas begin september weer te melden. Twee volle maanden om uit te slapen (wat uiteraard niet gebeurd), thuis te spelen, uitjes te maken en zich te vervelen.

Bovendien is het, in tegenstelling tot Nederland, voor hem geen zomer- maar eerder een wintervakantie. Te fris om de hele dag buiten te zijn of zich uit te leven in het zwembad. Gelukkig weet Julian zich, samen met zijn zusje, ook op andere manieren te vermaken!

Fietsen rondom het huis

Op de fiets tijdens de vakantie

Op safari

Op safari gaan - Nane Nane show in Arusha

Naar de speeltuin

In de speeltuin tijdens de vakantie

Samen koken

Samen een cake bakken tijdens de vakantie

Geiten tellen

Geiten tellen op de farm

Knutselen

Figuurtjes maken met strijkkralen

En natuurlijk… zomer vieren met de familie in Nederland!

Vakantie in Nederland -uitje naar het pretpark
Hoe hebben jullie de zomervakantie doorgebracht?

6 reacties

 1. Maaike

  Leuk!! Hier in Spanje is de vakantie ook zo lang. De kinderen hebben daarentegen de rest van het jaar niet veel vakantie, alleen met kerst en Pasen, en de dagen zijn langer dan in Nederland. Gelukkig hebben jouw kinderen genoeg afleiding in de omgeving!

  • Back to Africa

   Leuk om te horen. En in jouw geval was er ook genoeg afleiding tijdens deze zomer! Maar na twee maanden zijn ze ook wel weer toe aan interactie met andere kinderen en de regelmaat van school. Bovendien hebben ze hier ook rond de kerst en pasen een maand vakantie!

 2. Peter

  Samen met mijn zoon van 21 naar New York. Quality time. Echt tijd voor elkaar.
  In november met de jongste (18) en vrouw naar Grace en Gerald.
  Wat een super leuke foto’s.

  Groet,
  Peter

  • Back to Africa

   Dat klinkt ook als een mooie reis en leuk dat je die samen met je zoon hebt kunnen maken! En een bezoek aan Gerald en zijn vrouw in Oeganda is natuurlijk ook niet vervelend. Een mooi vooruitzicht!

 3. Sheila

  Heerlijk. Kinderen kunnen zich natuurlijk zo snel vermaken. Het maakt dan niet uit of het mooi weer is of niet. Ik heb nu heerlijk lang bevallingsverlof. Doordat het in de zomer valt, voelt het ergens als een lange vakantie. En we hebben al van alles gedaan. Maar ik hoop toch nog wel dat we nog wat dagen mooi weer hebben. Ik moet pas in oktober werken.

  • Back to Africa

   Hoi Sheila, wat fijn dat je verlof midden in de zomer valt! Dan kun je inderdaad volop dingen ondernemen. En de baby, die gaat natuurlijk gewoon overal mee naar toe. Hopelijk wordt het nog een mooie nazomer zodat je ook komende maand nog lekker buiten kunt zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: