De Seychellen… Vaak voorbij zien komen op tv, internet en in brochures. Maar nooit gedacht dat ik er ooit zo komen. Het beeld dat ik er van had, komt aardig overeen met de werkelijkheid: witte stranden, een azuurblauwe zee, wuivende palmbomen en paradijselijke eilandjes. Tel daar nog een aangename temperatuur (ruim 30 graden) bij op en je hebt de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie.

En dat hadden we! Vooral Julian heeft enorm genoten. Van ’s ochtends vroeg tot zonsondergang speelt hij in de branding om de golven te ‘boemsen’. Hij bouwt cakejes van zand, die vervolgens weer weggespoeld worden, en pendelt onvermoeibaar tussen het strand en het kinderbadje. Nu hij weet dat hij dankzij zijn zwembandjes blijft drijven, heeft hij totaal geen schrik van water meer. Des te meer opletten voor ons aangezien hij het amper in de gaten heeft als hij een keer zijn bandjes níet om heeft!

Julian springt in het kinderbadje

Ook voor Lisan is het een geslaagde vakantie. Ze slaapt heerlijk in het Deryan tentje op het strand, kijkt vol vermaak toe hoe haar broertje in het zand speelt of ligt tevreden in haar eigen zwembandje te dobberen.

Julian en Lisan in het zwembadje

Naast de dagen die we voornamelijk op het strand doorbrengen, maken we een boottocht naar het nabijgelegen Sainte-Anne Marine National Park om de gigantische schildpadden te zien en verkennen we per auto de overige stranden van het eiland.  Tussendoor genieten we uiteraard van de vele soorten vis, zoete cocktails en verse kokosnoten. En ’s avonds, wanneer de kinderen in bed liggen, zitten wij op het balkon met het geruis van de golven op de achtergrond. Een beter alternatief dan de live-band op het terras. Lang aan de bar hangen doe je hier overigens sowieso niet voor je plezier daar een biertje minimaal 10 euro kost!

Julian kijkt uit over het strand Seychellen

Maar hoezeer de eilandengroep aan het beeld van volmaakte strandbestemming voldoet, we zijn behoorlijk verrast op verschillende andere vlakken. Hoe? Dat vertel ik een andere keer.

En jij? Met de zomervakantie in zicht, heb jij je ideale (strand)bestemming al geboekt?