"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Kerst onder een speciale boom

Na wekenlang  luisteren naar kerstmuziek, netjes weer de kerstboom tevoorschijn te hebben gehaald en de kerstlichtjes te hebben opgehangen, besluiten we de kerstdagen buiten de deur te vieren. We brengen het door aan de voet van Lake Manyara, onder de grote baobabboom van Migombani Camp. Mét kerstlichtjes!

We genieten van het uitzicht, de zon die achter de bergen van de Rift Vallei verdwijnt en het kampvuur onder de sterrenhemel.

Kersttradities

Eerste Kerstdag  dalen we af naar Lake Manyara om de dag in het nationaal park door te brengen. Compleet tegen de feesttradities in. In plaats van bij onze naaste familie te zijn, mengen we ons onder honderden andere toeristen. In plaats van de kaarsjes en een dikke (kerst)trui aan, smeren wij nog een extra laagje zonnebrandcrème op. En in plaats van een uitgebreide brunch of lunch die bijna de hele dag in beslag neemt, eten wij aan een picknicktafel van onze meegebrachte lunchbox.

Olifant vanuit de auto in Lake Manyara National Park

Speciale (kerst)boom

Maar dat maakt de dag er niet minder mooi op. We zien vele olifanten; achter bijna elk bosje schuilt er wel een. We spotten spelende bavianen, giraffen aan de oever en hippo’s die in het meer verkoeling zoeken. En dan is daar die speciale boom. Geen dennenboom maar een acacia. Zonder ballen… máár wel met een leeuw!

Boomklimmende leeuw in Lake Manyara National Park Tanzania

Lake Manyara National Park staat bekend om de boomklimmende leeuwen. Maar tot vandaag hebben we ze nog nooit mogen ontdekken. Geen enkele leeuw, laat staan in de boom. Al is Lake Manyara overigens niet het enige park waar leeuwen de hoogte opzoeken, het zijn tenslotte grote katten.

Olifant schuilend achter boom in Lake Manyara National Park

Een boom is niet altijd de beste plek om je achter (of in) te verschuilen

Na een smakelijke lunch vlakbij het meer nemen we dezelfde route terug richting de gate. Een beetje jammer dat we weer moeten aansluiten in de file die voor wellicht de meest populaire boom in het park is ontstaan. De leeuw zit er nog steeds. Alleen nu omgedraaid, met zijn achterste naar de paparazzi gekeerd. Hij heeft er blijkbaar genoeg van, maar wil zijn geliefde boom er nog niet voor opgeven.

Kalkoen en glühwein

We zijn op tijd terug voor een verfrissende duik in het zwembad van Migombani. En ’s avonds staat ons een heerlijk 4-gangendiner te wachten, compleet met kalkoen van de barbecue en glühwein. Welke zelfs zonder de sneeuw en après-ski muziek bijzonder goed smaakt!  We toosten op mooie feestdagen en afsluiting van het jaar. Hoewel dit niet onze eerste Kerst in Tanzania was, en zeker niet de eerste keer in Lake Manyara National Park, was deze combinatie erg geslaagd!

Hopelijk hebben jullie allemaal ook fijne Kerstdagen en een goede start van 2019 gehad! 

2 reacties

  1. Sheila

    Gaaf dat je die beesten hebt gezien! Zelf ben ik toch liever in een koud land met kerst. Kerst in de zon vind ik serieus absoluut niets aan. Zodra de kerst voorbij is, is het weer prima. Maar ik moet zeggen dat ik die kerstsfeer dus erg mistte dit jaar. In principe wilde ik naar het strand voor een BBQ, maar toen was het ook nog eens miezerig weer (toen ik dan had geaccepteerd dat we in de zon zouden zitten). Uiteindelijk vierden we kerst in ons hostel, samen met mensen die we een paar weken in een ander hostel in Nieuw Zeeland hadden leren kennen. Toch nog bijzonder zo.

    • Back to Africa

      Ik ben het helemaal met je eens, kerst met 25-30 graden is geen kerst! Maar leuk dat je het toch nog op een bijzondere manier hebt kunnen vieren. Volgend jaar zul je er vast nog aan terugdenken (en misschien wel wensen dat je daar zat… ) 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: