"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Kilimanjaro: to run or not to run

Het is 1,5 jaar geleden dat ik erover schreef: to climb or not to climb. De laatste weken is de Kilimanjaro in volle glorie te zien, met bijzonder veel sneeuw op de top. Je waant je bijna in de Franse Alpen! Toch heb ik eventuele plannen om de eeuwige sneeuw te bereiken op de lange baan geschoven. De berg loopt niet weg. En wij voorlopig ook niet.

Maar als ik er voorlopig niet wandelend op ga, wat dan wel…? Rennend misschien?

Kilimanjaro Marathon Tanzania

Kilimanjaro Run

Vorig jaar in februari was ik eveneens te vinden bij de Kilimanjaro Marathon in Moshi. Weliswaar bij de Fun Run van 5 km, maar fun was het zeker!  Dat was tevens de laatste keer dat ik voor lange tijd een leuk rondje gelopen heb. Een hardnekkige knieblessure weerhield me ervan om de rest van het jaar amper nog iets sportiefs te kunnen doen op dit gebied.

Sinds een paar maanden heb ik het hardlopen echter weer opgepakt. Ik ren weer redelijk pijnvrij, zij het nog wel een stuk langzamer dan tijdens de Fun Run of die symbolische 5 km loop vlak voordat we Nederland voor Tanzania verruilden. Maar snelheid komt wel weer. En uitbreiding van de kilometers ook.

Finish emigreren Tanzania

Nieuw doel

Daarom leek het me mooi een nieuw doel te hebben voor het hardlopen. En wat is er nou mooier om aan de voet van de Kilimanjaro te rennen, omringd door duizenden andere enthousiaste sportievelingen? Geen 42 km, geen Fun Run maar wel de halve marathon!

De volgende Kilimanjaro Marathon staat gepland voor 3 maart 2019. Dat betekent dat ik nog een jaar heb om te trainen voor die 21 km. Een jaar is lang… Maar ik realiseer me dat 21 km ook ver is, zeker op deze hoogte (ruim 1000 meter boven zeeniveau) en met temperaturen van 30 graden. En zéker wanneer de route eerst 10 km bergop gaat!

To run it is!

Ik heb even getwijfeld of ik mijn plannen wel zou delen via deze blog. Wat als ik het niet haal? Of ik krijg toch weer last van mijn knie, of een andere blessure? Tegelijkertijd is het ook een mooie stok achter de deur. Een extra motivatie om serieus te gaan trainen en toch de deur uit te gaan als ik even geen zin heb. Het komende jaar zal het dus niet zozeer gaan om to run or not to run, maar eerder hoe ver en hoe hard. En natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden!

Heb jij ooit een lange afstand gerend? Tips voor de voorbereiding op een halve marathon zijn uiteraard meer dan welkom!

2 reacties

  1. Maaike

    Gaat je vast lukken, Miranda!
    Ik vind het ook zo heerlijk om hard te lopen. En in zo’n mooie omgeving lijkt het me helemaal bijzonder!

    • Back to Africa

      Dank je Maaike! Het is hier inderdaad mooi lopen. Al moet ik zeggen, ik ben net terug uit Nederland en daar heb je toch ook wel prachtige paden. En het fijnste: het is vlak! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: