Zoals duidelijk mag zijn, trekken we in het weekend er regelmatig op uit. De nabije wildparken zijn favoriet maar zo nu en dan bezoeken we ook graag de wat minder bekende bezienswaardigheden. Zoals de Chemka Hot Springs die ergens in de middle of nowhere liggen tussen Arusha en Moshi.

In het dorpje Boma nemen we een onverharde weg naar het zuiden. Volledig op de GPS vertrouwend – want ja, zelfs hier hebben we nog goed internetbereik – volgen we een vrij lastig pad van stenen en zand. Véél zand, dat soms tot raamhoogte opstuift. We rijden door Maasai-dorpjes, passeren rivierbeddingen en zien verschillende baobab bomen. En net wanneer we denken dat we waarschijnlijk toch verkeerd zitten, komen we bij een soort ‘oase’. De droge vlakte maakt plaats voor een groen moerasgebied met palmen en ficusbomen. En midden in het begroeiing verstopt liggen de Chemka Hot Springs.

Het warme water van de Chemka Hot Springs Arusha

Chemka is het Swahili woord voor kokend of bubbelend. Het is een prachtige, natuurlijke bron dat afkomt van het water van de Kilimanjaro en omgeven wordt door een groene jungle. Helaas ontbreekt het ons aan zwemspullen, want het ziet er erg uitnodigend uit. Het is zo’n 26 graden en diep helder; de bodem die op sommige plaatsen wel op 7 meter diepte ligt, is overal goed te zien. Een paradijselijk plekje om een rustige zondagmiddag door te brengen!