Ken je het programma Wereldse hotels van de NPO? Waarin een Britse restaurantcriticus en een chef-kok de meest bijzondere en luxe hotels ter wereld bezoeken? Met hun droge Engelse humor nemen ze je mee voor een kijkje achter de schermen van deze exclusieve hotels, waar buitensporig veel aandacht wordt geschonken aan de meest kleine details. Kamerprijzen die oplopen tot zo’n 11.000 euro per nacht zijn dan ook niet ongewoon.

In Tanzania zijn ook van dit soort hotels te vinden. Misschien niet dik tienduizend euro per nacht maar persoonlijk vind ik 3000 dollar voor een kamer ook al een behoorlijk gewaagde prijs. Het zijn safari lodges waarbij je alleen maar kunt wegzwijmelen met de foto’s, want een daadwerkelijk bezoek is voor ons alleen weggelegd als we de loterij zouden winnen. Droom je even mee…?

1. &Beyond Lake Manyara Tree Lodge

Lake Manyara staat niet alleen bekend om de boomklimmende leeuwen, ook als gast kun je ervoor kiezen om hier de nacht in een boom door te brengen. Gelegen in het zuidelijke gedeelte van het nationaal park, biedt Lake Manyara Tree Lodge 10 luxueuze boomhutten midden in een eeuwenoud mahoniebos. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over een zitgedeelte, privé veranda en badkamer met vrijstaand bad. Het restaurant heeft een open keuken en dineren doe je op een dek tussen de bomen. In de avond wordt er een sfeervol kampvuur aangestoken op een open plek. En mocht je even genoeg hebben van het wild spotten dan kun je een duik nemen in het zwembad van de lodge.

Prijs: USD $1340 per persoon nacht.

2. Singita Faru Faru Lodge in Serengeti

Verborgen in de privé concessie van Grumeti, ten westen van Serengeti National Park, ligt Faru Faru Lodge. Dit gebied wordt maar weinig bezocht waardoor je de wildernis echt voor ‘jezelf’ hebt. Het biedt uitzicht op de Grumeti River waar rond juni de duizenden gnoes en zebra’s langs trekken. Met slechts 8 suites en 1 Villa Suite is de lodge heel kleinschalig en intiem. Toch zijn er twee zwembaden waar je uit kunt  kiezen. En wil je op safari liever niet je dagelijkse work-out missen? Dan kan dat in de fitnessruimte die aanwezig is!

De suites zijn voorzien van een badkamer met bad en buitendouche, terras met uitzicht op de drinkwaterplaatsen van wilde dieren en zelfs een Swarovski telescoop! Ook is er een spa waar je weer even heerlijk tot rust kunt komen. En voor de wijnliefhebbers biedt Faru Faru Lodge de meest exclusieve wijnen ter wereld.

Prijs: USD $1670 per persoon nacht.

3. The Manta Resort op Pemba Island

Pemba is een klein eiland gelegen voor de kust van Tanzania, maar veel minder bekend dan het buureiland Zanzibar. Toeristen die hier komen zijn vooral op zoek naar rust, verlaten stranden en de groene natuur. The Manta Resort is op zich niet bijzonder luxe en biedt nog heel betaalbare ‘garden rooms’. Maar als je op zoek bent naar écht iets speciaals slaap dan een nachtje in de ‘Underwater Room’!

De Underwater Room is een drijvende hotelkamer midden in de Indische Oceaan. Op zeeniveau is een lounge ruimte en badkamer. Zonnebaden of van de heldere sterrenhemel genieten kan op het dek daarboven, dat met een ladder te bereiken is. En beneden, vier meter onder water, bevindt zich de slaapkamer met bijna 360 graden zicht op de magische onderwaterwereld. Hier kun je letterlijk vanuit je bed scholen tropische vissen voorbij zien zwemmen en van het wuivende koraal genieten. ’s Nachts gaan de schijnwerpers aan, waarvan het licht de meer zeldzame zeedieren zoals inktvissen aantrekt. Oftewel, een kamer waar je waarschijnlijk geen oog dicht doet!

Prijs: USD $850 per persoon per nacht.

Heb jij ooit in een bijzonder hotel overnacht?