"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Op de (wereld)kaart

Het moet toch best verwarrend zijn voor een kleuter. Hij is geboren in Nederland maar heeft het grootste gedeelte van zijn leventje in Tanzania gewoond. Zijn neefje en nichtjes ziet hij alleen tijdens de vakanties in Nederland. Zijn beste vriendje komt uit de VS en zijn juffrouw uit Nieuw-Zeeland. Zijn ouders praten nog regelmatig over Oeganda waar ze ook lang hebben gewoond. Maar voor vakanties gaan ze het liefst naar plekken waar ze nog nooit geweest zijn. Zoals de Seychellen.


Dus besluiten we hem een handje te helpen. We krijgen de kans om bij Wereldkaarten.nl een mooie wereldkaart uit te zoeken, waarmee Julian hopelijk een beter idee krijgt van hoe de grote wereld om hem heen in elkaar steekt.

Wereldkaart prijkt aan de muur van de kinderkamer

De wereld aan je muur

De aarde mag dan misschien wel rond zijn, maar de keus aan deze wereldkaarten voor aan de muur is enorm groot. Van historische en supermoderne kaarten tot kleurige overzichten vol poppetjes en traditioneel gedetailleerde kaarten die je doen denken aan je eerste aardrijkskundeles. Van wereldkaarten op canvas of hout tot kaarten op glas of zelfs behang. Voor de echte wereldreizigers zijn er natuurlijk ook de kaarten met vlaggetjes of die je zelf mag inkleuren. Het is jammer dat het met de geografische kennis van Sinterklaas bar gesteld is en hij Tanzania amper weet te vinden, anders had ik hier zeker leuke ideeën op kunnen doen!

Zelf vind ik de wereldkaart met vingerafdrukken wel heel stoer, één die geweldig in de woonkamer zou staan. Maar we mogen het doel niet uit het oog verliezen en kiezen uiteindelijk voor kleurrijke kinderkaart vol met… dieren! Als dat Julian, en straks ook Lisan, niet zal verleiden om deze tekening zorgvuldig te bestuderen!

We bestellen de kaart inclusief handig ophangsysteem en binnen een paar dagen heeft de familie ‘m al in huis. Toevallig moet manlief een paar dagen in Nederland zijn voor z’n werk dus de wereldkaart gaat mee in de koffer, netjes ingepakt temidden blokken kaas, frikandellen, drop en andere Hollandse dingen die we moeilijk kunnen missen.

Afrika op de wereldkaart voor kinderen

Bizons en haaien

Inmiddels prijkt de kaart al enkele weken aan Julian’s muur en kijkt hij er bijna elke dag wel op. Hij weet dat wij vlakbij de palmboom wonen en dat zijn opa en oma bij het egeltje zitten. Zijn vriendje Leo komt uit het land van de bizons, terwijl een ander klasgenootje tussen de kangoeroes en koalaberen rondliep. Maar het leukste vindt hij nog wel de lachende haai met zijn snor!

En op de vraag waar híj nou de volgende keer op vakantie wil, wijst hij resoluut naar de plek van zijn voorkeur. Het land dat verborgen gaat onder het egeltje. Dat zullen we dan maar doen!

Volgende vakantiebestemming staat op de kaart

Deze blog is gesponsord door Wereldkaarten.nl.

2 reacties

  1. Maaike

    Gaaf zo’n wereldkaart! Zou ook wel wat voor onze zoon zijn om de landen op te zoeken van al zijn familieleden ?.

    • Back to Africa

      Haha, dat zou zeker bij jullie geen overbodige luxe zijn! Ik merk dat Julian er nu echt de leeftijd voor heeft om het te begrijpen en er vragen over te stellen. Zeker nu hij steeds bewuster met ons reist en door heeft dat de wereld wel wat groter is dan alleen zijn thuis of school. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: