"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Einde van de zomer op Zanzibar

Na al die regen en storm in Nederland ben je ongetwijfeld wel toe aan wat zonnestralen. Maar terwijl de klokken weer bijna een uur vooruit gaan, naderen wij het einde van onze zomerperiode. Het is zonnig, heet en droog. Zelfs in Arusha, op dik 1300 meter hoogte, waardoor het dus nog een paar graadjes erger is op Zanzibar.

Idyllisch

Onlangs vlogen we voor een dag of vier naar het tropische eiland voor de Tanzaniaanse kust. Zo rijd je pas tegen de avond naar het vliegveld, en een uurtje vliegen later (en autorit naar het hotel) sta je met je voeten in het witte zand. Dat is nog eens de moeite waard! We verbleven aan Paje beach aan de oostkust van Zanzibar, een prachtig stukje strand. Bij vloed lag er een smalle strook omzoomd door palm- en naaldbomen. Bij eb kon je kilometers ver lopen, met onderweg idyllische zandbanken en het strand bezaaid met schelpjes. Het turquoise zee was zo helder dat je geen duikbril nodig had om de vissen te zien. En het water voelde bijna aan als een warm bad.

Snorkelen tussen de vissen op Zanzibar

Gekleurde hemel

We maakten lange strandwandelingen en gingen eten bij een lokaal tentje verderop aan het strand. We gingen met een bootje op zee waarbij zelfs beide kinderen enthousiast mee gingen snorkelen. Met of zonder duikbril. En wanneer de zon langzaam zakte en de wind opstak, kwamen de kitesurfers tevoorschijn die de lucht vulden met hun kleurige vliegers.

Wellicht dat wat zonnige foto’s van deze kant van de wereld je alvast in de zomerstemming brengen. En ondertussen wachten wij met smacht op de eerste buien die de regenperiode in Tanzania aankondigen.

Bootjes op het water op Zanzibar

The Rock Restaurant Zanzibar

Een van de beroemdste restaurants op Zanzibar, The Rock

Schelpjes verzamelen met kinderen op Zanzibar

Schelpjes verzamelen

Lokale vrouwen gaan vissen op Zanzibar

Lokale vrouwen gaan vissen

Tekenen in het zand op het strand Zanzibar

Tekenen in het zand

2 reacties

  1. eddy Vader

    zelfs al ben ik in Suriname ben ik een beetje nostalgish en j aloers want mjin dagen in Africa zijn al j aren geleden Geniet ze zoveel je kan Groet Eddy

    • Back to Africa

      Hallo Eddy, bedankt voor je berichtje. Dat doen we zeker! En wie weet heb je ooit de kans om weer terug te komen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: