De feestdagen zijn voorbij en na ruim een maand vakantie te hebben gehad, is het voor Julian weer tijd om naar school te gaan. Maar de verhuizing betekent ook een nieuwe school, een nieuwe omgeving met andere kindjes en vreemde leerkrachten.

De luxe van de 10 minuten loopafstand hebben we helaas niet meer, zoals bij de vorige school het geval was. In plaats daarvan is het nu 20 minuten (enkel) met de auto over onverharde weg. Maar daar krijg je ook aardig wat voor terug…

De route loopt door een heuvelachtige omgeving en laat veel zien van het typisch Afrikaanse leven. Een Maasai die langs de kant loopt, kinderen in uniform op weg naar school of een eenzame vrouw die al vroeg op het land aan het werk is. In de kleine dorpjes heerst al volop bedrijvigheid. Geiten liggen midden op de weg om de eerste zonnestralen van de ochtend mee te pikken en eenden liggen in een poel te badderen.

Maar het meest indrukwekkende is nog wel de geheel vrije Kilimanjaro die zich de hele weg aan het einde van de horizon laat zien. Niet bepaald een straf om dagelijks deze route te moeten rijden…!

Een impressie van Julian’s eerste dagen op de Kennedy House School:

Klaslokaal van Kennedy House School

Speelterrein van Kennedy House School

Vriendjes op Kennedy House School