"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Zomer in Nederland

Zoals in mijn laatste blog al aangegeven, kozen ook wij ervoor om in de maanden juli en augustus te gaan ‘overwinteren’ in Nederland. Van frisse 18 graden en grijze dagen naar bijna 40 graden en zelfs in huis geen verkoeling kunnen vinden. Een hittegolf die maar duurde en duurde. Wat een zomer was het!

Tropisch Nederland

Grappig is het dat veel mensen vrolijk opmerkten dat wij dit soort temperaturen wel gewend moesten zijn. We mogen dan wel in de tropen leven, maar zelfs voor ons was dit wat teveel van het goede. Tijdens onze zomers in Arusha, op ruim 1200 meter hoogte, stijgt het kwik niet veel verder dan 30 graden. Maar ook ’s avonds koelt het veel meer af waardoor de nachten aangenaam zijn.

Toch hebben we enorm genoten van het tropische Nederland. Met veelvuldige uitstapjes naar nabijgelegen waterplassen, afgewisseld met het privé zwembadje in eigen tuin. Dagelijks ijsjes eten, verkoelende biertjes op het terras en lange fietstochten. Maar ook de vertrouwde zoektocht naar wilde dieren en een vervroegd verjaardagsfeestje van een kleuter die nu toch echt eens in Nederland jarig wilde zijn. En die nu met een ernstig gezicht beweert dat hij al 6 jaar is (iets wat in werkelijkheid nog wel een paar maandjes duurt).

Een impressie van onze tropische zomer in Nederland!

Eendjes voeren tijdens de zomer in Nederland

Eendjes voeren

Samen met nichtje & groot ijsje voor klein meisje

Weerzien met de liefste nichtjes                                                    Groot ijsje voor een klein meisje

Zwemmen in de waterplas tijdens de Nederlandse zomer

Afkoelen op het strand

Bij het aardbeienbeertje & in de Ngorongoro in Afrika

Aardbeien halen bij het aardbeienbeertje                                             Stukje Afrika in Nederland

Zesde verjaardag vieren met familie in Nederland

Verjaardag vieren in Nederland

Terug naar Afrika

Maar hoe heerlijk onze vakantie in Nederland ook was, na vier weken stapten we met frisse zin weer in het vliegtuig dat ons terug naar Afrika zou brengen. Op weg naar het relatief koele Arusha, waar we nog vele zomerse maanden tegoed hebben. Zonder klamme nachten, zonder belaagd te worden door kuddes agressieve wespen en altijd helderblauw water om in te zwemmen. Ook niet verkeerd, toch?

En hoe heb jij de zomer beleefd?

2 reacties

  1. Helmien en Wim

    Lieve Julian, alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en heel veel groeten aan papa en mama en je zusje, Wim en Helmien ( nu op een camping in Zuid Frankrijk)

    • Back to Africa

      Dank jullie wel Wim en Helmien! Het was een heel leuke verjaardag. En nu op naar mijn échte verjaardag! -Julian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: