"You can leave Africa, but Africa will never leave you"

Wereld Boekenweek (bij gebrek aan carnaval)

Met enige afgunst hebben we vorige week verschillende foto’s en filmpjes van de carnaval voorbij zien komen. Iedereen mooi uitgedost, gezellige carnavalsmuziek en uitbundig gehos. Stiekem toch wel een groot gemis wanneer je hier in Afrika zit! Gelukkig wist de internationale school van Julian het gebrek aan verkleedpartijen en gek doen enigszins te compenseren door die week eveneens iets te organiseren.

Op 2 maart was het namelijk World Book Day. Volgens de Britten dan. In andere landen is dit pas op 23 april, de verjaardag van William Shakespeare… Afijn, Kennedy House School maakte van die dag meteen een hele wéék. Vijf schooldagen die geheel in het thema stonden van boeken en lezen. Met iemand hier in huis die helemaal verzot is op boeken en niet gaat slapen voordat je minimaal twee verhaaltjes hebt voorgelezen, was dat bepaald geen straf.

Voorleesfeest

Tijdens het Kennedy House Boekenweek werden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het (her)ontwerpen van de schoolbibliotheek en leraren ‘shelfies’; welke boekenplank hoort bij welke leerkracht? Kinderen uit de hogere klassen lazen de kleintjes voor, een auteur kwam op bezoek en ouders werden uitgenodigd om in de klas te komen voorlezen.

Ouders lezen voor in de klas

En niet alleen de ouders, maar ook familie van de ouders…

Ook familie van de ouders wordt uitgenodigd om te komen voorlezen

Extreme Reading

Daarnaast werd iedereen uitgedaagd om aan de ‘Extreme Reading Competition’ mee te doen: een boek lezen op een bijzondere, rare of ongewone plek. Met name de ouders gingen hier fanatiek mee aan de slag en lieten hun kinderen de meest gewaagde stunts uitvoeren. Lezen tijdens het judoën, op de motor, op de bodem van het zwembad of tegenover een kudde olifanten. Zelfs fotoshoppen leek geoorloofd in deze strijd.

Extreme reading in eigen tuin

Verkleedpartij

En ten slotte was er de ‘Book Week Dress Up Day’. Alle leerlingen, van de crèche tot de hoogste klassen, mochten verkleed naar school als een personage uit hun meest favoriete boek. Zowel Jip (van Janneke) als Mowgli werden serieus overwogen. Maar uiteindelijk koos Julian toch voor “Piet Piraat”.

Verkleed als Piet Piraat tijdens de Wereld Boekenweek

En zo sloten we de week af met een enthousiast, verkleed én geschminkt jongetje, in het goede gezelschap van Roodkapje, Donald Duck en Harry Potter. Hadden we toch nog een beetje onze eigen carnaval!

Doe jij nog iets speciaals om het lezen van je kind te stimuleren? En heb je nog tips voor leuke kinderboeken? 

3 reacties

 1. Helmien

  Hoi Miranda, voel me zeer vereerd, dat je me vermeld hebt als voorleesster.En bovendien vond ik het erg leuk om de “Frog prince” voor te lezen in Julian’s klasje!!! Groetjes aan jullie allemaal, ook namens Wim, Helmien

  • Back to Africa

   De kinderen hebben er ook zeker van genoten! 🙂

 2. Mjbekkers

  Grappig!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Terug naar Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: